Koliko je snižena uloga žene u društvu? I snižena.ba

Koliko puta te zabolio nečiji prijekoran pogled, nečija riječ koja se bez imalo kočnice skotrljala ravno na tvoju dušu? Koliko puta su te smjestili na neku samo njima znanu policu morala ili pripadnosti, po vlastitom nahođenju, samo njihovim kriterijumima, tamo nečijim očekivanjima? Koliko puta su iz svega toga izuzeli tvoju prirodu ili osobnost, tvoju esenciju, snove, želje i ambicije?

Koliko puta si bila stereotip?!
Vjerujemo, mnogo, nebrojeno, previše!

Zato je, već odavno, vrijeme da zaustavimo tu, nimalo laskavu gradaciju. Nastavljajući društveno odgovornu kampanju #nisamSNIŽENA, započetu 2023, ove godine istupamo podjednako odvažno i hrabro, kako to samo žene umiju, pokrenuvši

Mjesec borbe protiv stereotipa o ženama.

je naš osvrt, a ujedno i poziv, da još jasnije i glasnije podsjetimo na mnoge stereotipe s kojima se žene suočavaju i u 21. vijeku. Zvuči nestvarno, ali i danas će nas olako nedostojno tretirati i poniziti zbog crvenog ruža, visokih štikli, pirsinga ili tetovaže.

Crveni ruž? Nije seksualna stigmatizacija. Mrežaste čarape? Nisu mozaik prljavih misli. Dugi nokti? Ne izlivaju se predrasudama.

AKCIJU PODRŽALI